Selecteer een pagina

Winkelsurveillance

Winkeldiefstal en vernieling komt helaas veel vaker voor dan er word gedacht. Door de winkeldiefstal lijden veel ondernemers in de detailhandel grote verliezen die eigenlijk niet nodig zijn. Veiligheid in de winkel en winkelbeveiliging is daarom erg belangrijk. Je ziet daarom ook steeds meer winkelsurveillance.

Een winkelsurveillant houdt de bezoekers van een winkel of van een winkelcentrum nauwlettend in de gaten. Dit kan gebeuren door zichtbare winkelsurveillance of door surveillanten in burgerkleding. Of door een combinatie van beide. Vaak is zichtbare winkelsurveillance al genoeg.

Winkelsurveillance zorgt voor een veilige en prettige sfeer voor uw personeel maar natuurlijk ook voor uw klanten. Er word gecontroleerd op de inkomende en uitgaande producten door de winkelbeveiliging. Ook is het de taak van de winkelsurveillant om winkeldiefstal te voorkomen. Maar niet alleen de winkeldiefstal, ook vandalisme en escalaties worden door de winkelbeveiliging voorkomen.

Het herkennen van problemen is ook een van de taken van de winkelbeveiliging. Er zijn genoeg gehaaide winkeldieven die handige trucs hebben om iets te kunnen stelen, maar de winkelsurveillance is er voor getraind om dit soort mensen en praktijken te herkennen.

Mocht de beveiliger toch zaken zien die niet horen in een winkel dan zal hij ook optreden. Als er bijvoorbeeld gestolen word, en de beveiliger heeft dit door, dan zal hij de dief staande houden en op zijn gedrag aanspreken. Dit is niet makkelijk voor de surveillant, je weet nooit hoe de winkeldief reageert. Hij kan gaan schreeuwen, slaan of wegrennen. In al die situaties weet de winkelsurveillant hoe hij moet handelen, dat komt door de winkelsurveillance opleidingen en cursussen die door de surveillant gevolgd zijn. De winkel wil zelf vaak aangifte doen van diefstal en belt de politie hiervoor. De beveiliger houdt de winkeldief goed in de gaten en zorgt ervoor dat hij netjes wordt overgedragen aan de politie.